Thermische olieketels

NIEUWS

  • ADCA Pure
    Sinds de jaren ’80 is ADCA gespecialiseerd in stoomappendages. Als gevolg van ...

Thermische olieketels

Thermische olieketels van Inplan zijn automatisch functionerende ketels ontworpen voor thermische olie met een temperatuur tot 400 °C.

Onderscheidend is een bereikbaar hoog ketelrendement van  93%  door toepassing van onder andere een dubbele achterwand. Deze wordt door de thermische olie gekoeld en is deel van het VO. Dat merkt u in het gasverbruik.  Tevens bespaart u op maintenance, immers is door het ontbreken van een bemetselde achterwand periodieke controle ervan niet nodig.

De thermische olieketels kunnen naar keuze af fabriek of op locatie met alle gangbare gas- of olie branders worden uitgerust. Afhankelijk van het vermogen van de Inplan thermische olieketel wordt de branderinstallatie als hoog/laag of modulerend geleverd. Ook elektrische thermische olieketels maken deel uit van ons programma.

Een Inplan thermische olieketel worden gebruiksgereed met CE geleverd, voorzien van 150 mm ketelisolatie, alle benodigde regel- en controle inrichtingen, schakelkast en aansluitkabels voorzien van meerpolige stekkers. Op de opstellingplaats dient slechts de externe elektrische voeding aangebracht te worden.

De thermische olieketels van Inplan worden kompleet geleverd met circulatiepomp, koppeling, koppelingsafdekking, grondplaat en elektromotor. Van de onderhoudsvrije circulatiepomp, merk KSB, hoeft de seal niet gekoeld te worden.

 

Compacte thermische olieketels

Inplan thermische olieketels kunnen ook als compactunit worden geleverd. De thermische olieketel, circulatiepomp, afsluiters en filter wordt dan tot een compacte installatie samengebouwd. U sluit aan op de laatste flenzen van de retour-  en uitgaande leiding.  Dit reduceert de montagetijd op de opstellingplaats aanzienlijk.

De horizontale thermische olieketels van Inplan hebben een scharnierend ketelfront. Hierdoor is de vuurgang makkelijk bereikbaar voor eventuele reinigingswerkzaamheden. Inplan heeft zich in de loop der jaren in meer dan 30 landen bewezen als fabrikant van een gebruiksvriendelijke betrouwbare thermische olieketel voor kleine en grote vermogens.

Onze medewerkers informeren u graag verder over thermische olie.