Waarom kiezen
voor onze stoomketels?

Goedendag! Waarmee kunnen wij u helpen?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+31 (0) 30 2410972

Onze klanten vertellen

Certuss Stoomketels

Wij werken met stoomketels van het succesvolle Duitste merk Certuss. Deze stoomketels, ook stoomgeneratoren genoemd, zijn betrouwbaar en energiezuinig. De juiste keuze voor uw toepassing(en). We onderscheiden ons niet alleen door hoogwaardige producten, maar wij zijn betrokken. In alle fases van de levering en installatie zijn we ter plekke aanwezig om te zorgen dat alles goed en naar wens verloopt.

 

Rendement

Met CERTUSS stoomgeneratoren zijn ketelrendementen tot 98% mogelijk. De CERTUSS stoomketels voldoen aan de nieuwste voorschriften, zijn TUV gekeurd, worden volgens PED geproduceerd en zijn voorzien van een CE certificaat. Stoominstallaties leveren wij indien gewenst turn key, maar kunnen ook in losse componenten geleverd worden. Altijd inclusief inbedrijfstelling en service. Vraag ook naar onze mogelijkheden voor subsidie.

Hoe gaat dat in de praktijk?

Een broodbakkerij in Apeldoorn gebruikt stoom voor productie van onder andere tijgerbrood. Hij heeft een oude waterruim stoomketel die eigenlijk te groot is. Ook zijn de kosten voor onderhoud en keuringen erg begrotelijk.
Niet helemaal bekend is hoeveel stoom er eigenlijk wordt gebruikt. Kunnen wij misschien iets voor hem betekenen? In een persoonlijk gesprek op locatie waar uiteraard de situatie wordt bekeken wordt snel de wens duidelijk dat besparing op gas gewenst is. Duidelijk wordt ook aan de hand van gegevens van watergebruik en gasverbruik wat ongeveer de stoomvraag is. Een testopstelling met een elektrische Certuss stoomketel is dan snel georganiseerd. Na een week testen is duidelijk dat veel minder stoom nodig is dan de oude stoomketel kan leveren. Dat is besparing die men zoekt. Komt nog bij dat het leidingwerk sterk verkort kan worden vanwege een eenvoudige opstelling in de kelder, onder de oven! Alweer een tevreden klant.
Kijkt u onder de knop referenties voor een aantal casestudies en lees hoe andere opdrachtgevers Scharff Techniek positief waarderen.

 

De Certuss stoomketel in het kort

Het eigenlijke drukvat van de stoomgenerator bestaat uit een spiraal, waarvan het verdampergedeelte is samengesteld uit een dichtgewikkelde spiraal die overgaat in een cilinderspiraal. De plaats van faseovergang van water naar stoom is bij elke stoomketel een kritisch onderdeel. Een waterruimketel (ook die met een kleine waterinhoud) geeft bij kalkafzetting of corrosie hoge reparatiekosten. Tijdelijke huuropstellingen omdat bijvoorbeeld kleine waterruimketels niet lokaal kunnen worden gerepareerd vergroten de kostenpost. De ketelspiraal van een Certuss stoomketel kan juist vanwege het eenvoudig uit te wisselen verdampergedeelte ter plaatse worden gerepareerd. Dit bespaart arbeidstijd en natuurlijk uw dure productietijd. Des te meer reden om een Certuss stoomketel te kopen. De verbrandingslucht wordt via de dubbele mantel van de stoomgenerator voorverwarmd. Dit verhoogt het stookrendement en verwaarloost de stralingsverliezen. Door de geringe waterinhoud van de stoomgenerator zijn ook de spuiverliezen erg klein.

De geïntegreerde CERTUSS brander is boven in de vuurhaard gemonteerd en daardoor goed toegankelijk. De pilot-ontsteekbrander wordt tijdens bedrijf niet weggeschakeld. Hierdoor hoeft de stoomketel bij het inkomen van de hoofdbrander niet voor te ventileren. Dit betekent direct stoomproductie (steam on demand) en geen drukverlies vanwege voorventilatie.