Info
Thermische Olieketels

Goedendag! Waarmee kunnen wij u helpen?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+31 (0) 30 2410972

Onze klanten vertellen

InPlan Thermische olieketels

De automatisch functionerende thermische olieketels zijn ontworpen voor thermische olie met een temperatuur tot 400 °C.

De thermische olieketel bevat een dubbele achterwand die de thermische olie koelt en deel is van het VO. Hierdoor is een hoog ketelrendement van 93% bereikbaar en dit zult u merken in het gasverbruik. Door het ontbreken van een bemetselde achterwand is periodieke controle van deze achterwand niet nodig. Als gevolg bespaart u op maintenance. 

Elektrische thermische olieketels maken ook deel uit van ons programma. Alle thermische olieketels kunnen zowel af fabriek als op locatie worden uitgerust met alle gangbare gas- of oliebranders. De branderinstallatie wordt, afhankelijk van het vermogen van de Inplan thermische olieketels, als hoog/laag of modulerend geleverd. 

Een Inplan thermische olieketel is voorzien van minimaal 150 mm ketelisolatie, alle benodigde regel- en controle inrichtingen, schakelkast en aansluitbare kabels met meerpolige stekkers. De thermische olieketel wordt gebruiksgereed met CE geleverd. Alleen de externe elektrische voeding dient op de opstellingplaats te worden aangebracht. 

Naast de thermische olieketel van Inplan worden ook een circulatiepomp, koppeling, koppelingsafdekking, grondplaat en elektromotor geleverd. De seal van de onderhoudsvrije circulatiepomp, merk KSB, hoeft niet gekoeld te worden.

Compacte thermische olieketels

Inplan thermische olieketels kunnen ook als compact unit worden geleverd. De thermische olieketel, circulatiepomp, afsluiters en filter worden dan tot een compacte installatie samengebouwd. U sluit aan op de laatste flenzen van de retour- en uitgaande leiding. Dit reduceert de montagetijd op de opstellingplaats aanzienlijk.

De horizontale thermische olieketels van Inplan hebben een scharnierend ketelfront. Hierdoor is de vuurgang makkelijk bereikbaar voor eventuele reinigingswerkzaamheden. Inplan heeft zich in de loop der jaren in meer dan 30 landen bewezen als fabrikant van een gebruiksvriendelijke betrouwbare thermische olieketel voor kleine en grote vermogens.

Onze medewerkers informeren u graag verder over thermische olie.